امروزه سرگرمی های کاذب از جمله بازی های کامپیوتری ،برنامه های تلویزیونی و.........مانع بزرگی برای مطالعه کودکان به شمار می آید این مقاله به شما پدر و مادران می گوید که چگونه کودک خود را به مطالعه علاقه مند کنید .
منبع : http://ldshahrood.blogfa.com
1- حداقل روزی نیم ساعت برای او کتاب بخوانید .اگر کودک تان هنوز به مدرسه نرفته است حتما با صدای بلند برایش کتاب بخوانید .
2- با کودک خودزیاد صحبت کنید قبل از آموختن مهارت خواندن با او با جملات ساده و کوتاه صحبت کنید . صحبت با کودک حتی زمانی که او قادر به تکلم نیست ،موجب یادگیری بهتر خواندن ،نوشتن و حتما صحبت کردن او می شود .
3- به کودک خود کمک کنید تا به تنهایی کتاب بخواند مطالعه در خانه نقش موثری در موفقیت کودکان در مدرسه دارد ،سعی کنید در هفته یک بار به کتابخانه یا کتابفروشی بروید و برای او کتاب بخرید . او را تشویق کنید که عضو کتابخانه شود و کتابهای انتخابی خود را به امانت بگیرد .
4- اگر مطالعه برای کودکتان سخت است به توصیه های زیر عمل کنید :
نوار های قصه برای او تهیه کنید
ضبط صوتی که طرز کار آسانی دارد برایش بخرید .
کتابهای داستان را با صدای بلند بخوانید و آنها را روی نواز ضبط کنید .
اگر نتوانستید نوار کتابهای مورد علاقه ی او را بیابید با صدای خود داستان را روی نواری ضبط کنید .
5- اهمیت مطالعه را به کودکتان بیاموزید . و را تشویق کنید که وقت آزادش را به مطالعه اختصاص دهد . در طول روز زمانی را برای مطالعه آزاد بگذارید . خود نیز هر روز مقداری کتاب ، مجله یا روزنامه بخوانید .
6- جای خاصی را در منزل به مطالعه اختصاص دهید . کتاب های مورد علاقه او را در دسترسش قرار دهید و وقتی در خواندن کتاب پیشرفت کرد . کتابهای مشکل تری برایش بخوانید .
7- نوشت افزاری را مناسب با سنش در اختیار او بگذارید به طور کلی کودکان به نوشتن علاقمند هستند ،در نتیجه کاغذ،خودکار و مداد مناسبی را در اختیار آنها بگذارید تا به نوشتن تشویق شوند . اگر خودکار یامداد مناسب سن او نیست ،با مربی مهد یا معلم مشورت کرده و نوشت افزار مناسبی را برایش تهیه کنید .
8- خواندن و نوشتن به زبان مادری را با او تمرین کنید کارشناسان معتقدند که تمرین با کودکان به زبان مادری ،آموختن زبان انگلیسی را برایشان آسان تر می کنید .
9- بیرون از منزل نیز با او صحبت کنید اگر کودکتان را همراه خود برای انجام کاری به بیرون از منزل می برید با او در مورد جایی که می روید یا کاری که می خواهید انجام دهید صحبت کنید.
10- از او بخواهید که اتفاقات روزانه اش را برایتان تعریف کنید .صحبت در مورد مسایل روزانه او را به فکر کردن به آنها وا می دارد ،همچنین تعریف کامل اتفاقات به او می آموزد که داستان ها چگونه خلق می شوند ،علاوه براین فهم داستان ها را نیز برایش راحت تر می کند .
11- مدت زمان و نوع برنامه های تلویزیونی را برای کودک محدود کنید کودکتان را بیشتر به دیدن برنامه های آموزشی تشویق کنید شما نیز در کنار او این برنامه ها را ببینید .
12- از چگونگی پیشرفت تحصیلی او در مدرسه مطلع باشید کلاس او را در مدرسه بازدید کنید و در جریان پیشرفتش در مدرسه باشید